Vynucený zabezpečený přístup do fóra

Než do fóra vložíte první příspěvek, přečtete si informace o jeho provozovateli a přijmete za vlastní zdejší (N)etiketu. Kromě uvedeného zde naleznete rovněž novinky a prostor pro věcné dotazy a/nebo připomínky.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým fóra ETIQ.CZ, z.s.
Zamčeno
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Počínaje dnešním dnem jsme pro Vás vynutili zabezpečené připojení do fóra, což znamená, že již ve webové adrese neuvidíte protokol HTTP, ale výhradně HTTPS (secure), tedy se budete připojovat již pouze skrz ověřený SSL certifikát vydaný důvěryhodnou certifikační autoritou. Informace o SSL CRT níže.
Jak SSL certifikát funguje
SSL certifikát se skládá ze dvou částí - z takzvaného privátního a veřejného klíče. Pomocí těchto klíčů se přenášená data mezi uživatelem a poskytovatelem internetových služeb šifrují a následně opět dešifrují. Přenášená data tak internetem putují v zašifrované podobě, což přináší jistotu, že je nezíská třetí osoba, která by je mohla odposlechnout (odchytit) a následně zneužít.

Kdo SSL certifikát potřebuje
SSL certifikáty bezpodmínečně potřebují zejména provozovatelé aplikačních serverů, e-shopů (internetových obchodů), webových stránek s možností přihlášení a jiných služeb, kde je třeba dbát na maximální možnou bezpečnost a ochranu osobních údajů.

SSL zvyšuje důvěryhodnost
S aplikovaným platným SSL certifikátem se setkáme u služeb těch webů, které dbají na nejvyšší možnou bezpečnost a jakým spokojenost a pohodlí jejich uživatelů nebo klientů něco říká. U nás jej používáme zejména při přihlašování a pohybu ve fóru.

Stručné technické informace
Digitální certifikát je v asymetrické kryptografii digitálně podepsaný veřejný šifrovací klíč vydávaný certifikační autoritou. Uchovává se ve formátu X.509, který (mimo jiné) obsahuje informace o majiteli veřejného klíče a vydavateli certifikátu (tvůrci digitálního podpisu, tj. certifikační autoritě). SSL certifikáty jsou používány pro identifikaci protistrany při vytváření zabezpečeného spojení. Na základě principu přenosu důvěry je možné důvěřovat rovněž neznámým certifikátům, jaké jsou podepsány důvěryhodnou certifikační autoritou.
Pokud se setkáte s jakoukoli chybou nebo nestandardním chováním webu, prosíme, kontaktujte nás.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Dobrá práce, všechno funguje v pohodě. Jenom když jsou nějaký obrázky, tak mi zámeček zmizí. To bude asi načítáním obrázků odjinud, takže pohoda.
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Téma pro neaktuálnost uzamčeno, pro dotazy a/nebo připomínky založte téma nové.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zamčeno

Zpět na „Provozovatel, (n)etiketa, novinky, dotazy a připomínky“