S šéfredaktorem Aeronet.cz VK o utečencích, dění na ukrajině, v EU a Číně

Ostatní témata nepatřící nebo jinak či nijak nesouvisející s uvedenými kategoriemi (otevřená diskuse).
Tato podkategorie slouží názorovým diskusím libovolného charakteru - nemusí být striktně moderována.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Dobrý den Jmenuji se Chvojka Zdeněk, povoláním zedník.
Chci jen pro upřesnění přeposlat e-mail který jsem napsal p.Kapalovi aby se ukázala jeho pravda v celé jeho "velikosti". Včera jsem nemohl reagovat přímo do vysílání, neboť jsem přišel k rádiu až na závěr a má reakce by byla zřejmě neadekvátní.(pracuji na tom :) Myslím že reagovat nebude ani třeba, šlo o to aby p Kapal ukázal své praktiky "jeho pravdy" v praxi a toho jsem docílil. Nechci p. Kapala hodnotit a je pochopitelná a vysvětlitelná i jeho ustrnulost v názorech. Můj e-mail ho měla vyburcovat ke konání a změně, a to se stalo. Jelikož zveřejnil mé jméno ale nepřečetl doslova můj e-mail a podivně citoval a parafrázoval to co jsem mu napsal, činím tak nyní osobně. Píšu na toto forum z důvodů ukázání manipulace s lidmi prostřednictvím dezinformace. Což je smutné a nepředstavoval jsem si že to bude nutné. Není účelem rozpoutat žádnou další válku mezi studii SV či jejich protagonistů v této rozjitřené době, stalo-li se tak, tak jedině z nezvládnutí emocí a vlastního prospěchu či uražené ješitnosti. Tím že zveřejnil p. Kapal mé jméno a udělal ze mě člena organizované skupiny, která pracuje na jeho odstranění z vysílání SV, mě přesvědčil že jeho studio a "názory" mě už nejsou hodny. :) Vše má svůj čas a každé ovoce musí dozrát.
PS.: více již k této záležitosti nebudu vyjadřovat a to z důvodu subjektivní srozumitelnosti a jasnosti mého zdělení. Ano podporuji p. Urminského z důvodu pochopení hloubky celé této záležitosti. Ano podporuji hnutí Zeitgeist jako jednu s reálných a možných cest pro lidstvo do budoucnosti a podporuji i finančně Svobodný vysílač CS jako jednu z alternativních, interaktivních možností jak propojit lidi kteří otevírají oči a začínají chápat velikost událostí v nichž se jako lidstvo nalézáme. A chápou že je jen na nás a našem vlastním rozhodnutí jestli a jak budou naše životy pokračovat do budoucna.
e-mail:
Předmět: Pro stranu Kapal a spol.
Žádám vás pane Kapale aby jste opustil se svým vysíláním Svobodný vysílač CS. Před rokem kdy jsme se osobně setkali, jsem měl dojem že jste rozumný a vzdělaný člověk který cítí že je třeba sjednocovat národ. Zklamal jsem se, jste omezený svým vzděláním a pracujete úspěšně na rozkladu jediného svobodného média které se dá ještě poslouchat. Vůbec vám neberu vaše myšlenky které jsou vhodné tak do 80let minulého století ale nevidím důvod proč by měli zabírat prostor na SV. Nezlobím se na vaši přitakávače bez vlastního poznání opakující jen vaše názory, jako je Martin Dukát . Je mi ho spíše líto že nechává manipulovat zkušeným loutkovodičem ve vaší podobě. Přeji vám aby jste se nad sebou hluboce zamyslel a přebral si znovu v hlavě co je prvotním cílem SV, jestli váš, nekompromisní názor bez poznání nebo zprostředkování poznání které přispěje ke sjednocení a celkové změně společnosti. Nečekám že tyto slova pochopíte, podle mě jste na to příliš nevzdělaný a zaostalý a proto ani nečekám odpověď. S pozdravem Chvojka Zdeněk
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír dne 30.08.2015, 23:22, celkem upraveno 3 x.
Radek

Příspěvek od Radek »

Byl by odkaz na pořad, o který se jedná ? Děkuji :-)
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Jedná se pravděpodobně o reakci na tento pořad a pořady o MU:
http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/?p=4326

Zde bylo na dopis reagováno hned na začátku:
http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/?p=4343
Radek

Příspěvek od Radek »

Jedná se pravděpodobně o reakci na tento pořad a pořady o MU:
http://www.svobodny-vysilac.cz/wordpress/?p=4326
Ano, tohle jsem měl na mysli. Nemohl jsem věřit vlastním uším, co pan Kapal vypráví. Oceňuji alespoň to, že sám své vyprávění prezentuje jako svůj názor a nikomu jej nevnucuje. A rozumím tomu i posluchačům, kteří jeho názory podpořili, jako pohledu zevnitř systému. Druhým aspektem mi připadá zásadní nepochopení principu, na kterém pracuje TZM. Pan Kapal zdůrazňuje, že strávil nad jeho materiály celý den, což je super, ale zjevně nepochopil podstatu toho, co TZM sděluje. Můj názor, samozřejmě.
Jinak by mohlo být pro posluchače velmi zajímavé setkání na živo ve studiu s panem Kapalem a protagonisty TZM, kde by bylo možné na "teze" pana Kapala přímo reagovat.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

25.08.2015 na rádiu Svobodný vysílač CS mezi 17:10 - 19:10 - Alternatívy realným pohledem. Bez příkras (Hnutí Zeitgeist).

Diskutovat můžete jak na stránkách a Facebooku rádia, tak prostřednictvím tohoto diskusního fóra, kde, jako na jediném webu, zůstane odkaz na toto téma trvale dostupný po celou dobu svoji existence. Dotazy pokládejte, bude Vám v rámci možností odpovídáno.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Vzhledem k požadavku příznivců Hnutí Zeitgeist reagovat, se toto k tématům brzy oficiálně vyjádří.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Souhlasím s jednou větou, kterou vyslovil pan VK. "Ten, kdo ovládá informační pole ovládá systém, ovládá národ" 1:59:15 Ten, kdo chce sjednocovat ve fyzické rovině tak jak to vidí např. p. Kapal, si pravděpodobně neuvědomuje, že nestojí proti neorganizované bandě, kterou je možno zastrašit masovou demonstrací, tak jak tomu bylo v minulosti, ale že bude stát proti sofistikované, organizované,hmotně zabezpečené struktuře, která ovládá většinu obyvatelstva v jejich neprospěch.A tato masová demonstrace může vést i k prolití mnohé krve a ztrátě životů. Ti, kdo ovládají Infopole, nemají přístup jenom k médiím, ale také disponují informacemi o dostatku či nedostatku v zásobování potravinami, vodou, pohonnými hmotami. Kořenem ovládnutí státu je tedy v ovládnutí informačního pole. Ale podle pozorování všem zřejmé, dnešní doba ukazuje že svět je a vždy byl, globálním informačním polem a náš stát je jen jednou jeho součástí. Sjednocení tudíž musí probíhat na duchovní úrovni v podobě hledání reálných řešení v globálním smyslu a její aplikování do reálného života. Z toho, co jsem vypozoroval, už není řešením sjednocování na hrubé úrovni, na nic neřešících demonstracích za tu či onu stranu,podporu toho či onoho názoru, jelikož z pohledu globálních ovladačů infopole jsou jim jen k smíchu. Dnešní informační pole je napadeno virovou infekcí, jenž má kořeny v minulosti a táhne se s lidstvem celá tisíciletí. Lék je zde a aplikace je na každém z nás.
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Jelikož bylo v posledním vysílání opět mimo téma poukázáno na to, jaký byl Martin Urminský parazit, že se nestaral o své děti, tak bych rád nabídl jiný úhel pohledu.
V hypotetické okupaci naší země, jaká byla např. za druhé světové války, by tedy podle pana Kapala a VK neměl nikdo proti okupantům bojovat, pokud nedokáže zajistit své děti? Protože to je stejná situace jako u MU, pouze je jinak nastaveno vnímání reality konkrétním člověkem. Pro MU může být tento systém mnohem nebezpečnější než nacistická okupace a pan Kapal by měl jeho názor respektovat, jak stále tvrdí. Tento systém je z mnoha důvodů nebezpečnější, jelikož vede k největší genocidě v historii, která probíhá již dnes prostřednictvím vnucené chudoby, dluhů a NEZASTAVITELNÉHO A FATÁLNÍHO vyčerpávání zdrojů planety. V jakém světě tedy budou tyto děti žít za pár let? Lidstvo bude zredukováno na jednu miliardu, jak poznamenal pan VK. My (TZM) máme podobné informace.

Podle moderátorů ale hlavně musíme zajistit vlastní děti a nebojovat, pokud na ně nemáme, což je bohužel přesně to, co systém chce. Co když MU děti chtěl, ale matka se z nenadání rozhodla žít jinak, než bezpeněžně a museli se rozvést? Pan Kapal také určitě není hrdý na svého otce (41:24 - 44:00), který bojoval proti komunistům a byl zavřen. Ten taky asi zjevně nechtěl zajistit potřeby svého syna, když nechtěl držet hubu a krok - stejně jako MU dnes.
Je zjevné, že pan Kapal je touto situací psychicky poznamenán a je tedy pochopitelné, jaké názory zastává.
Odsuzovat někoho je velmi snadné. Nikdo nemá kompletní informace o důvodech a myšlení (MU) a přesto soudí. Je nutné brát v úvahu širší možné souvislosti.
My pouze poukazujeme na to, že existují úhly pohledu, které mnoho lidí ani nezvážilo. Mnoho těchto úhlů pohledu je dost zásadních, pokud chceme jako lidstvo přežít.

V pořadu je také mimo téma poukazováno na údajné nedostatky Hnutí Zeitgeist a "bezpeněžního systému". Zazněl zde 1:49:45 až 1:52:15 (záloha) také jeden velmi vtipný (ne)názor. Je smutné, že studio Kladno využívá svého mediálního vlivu k šíření nepravd o Hnutí Zeitgeist a má manipulativní tendence vyzývat posluchače a hosta, aby se vyjádřili k dopisu pana Chvojky a k Hnutí Zeitgeist a potvrdili jim tak validnost vlastního vysílání. Tito lidé, kteří volali kvůli něčemu úplně jinému, poté v afektu příslušně odpovídají.

Připravujeme také písemnou reakci na zmíněný pořad o Hnutí bez Hnutí vedený studiem Kladno.
Radek

Příspěvek od Radek »

Sjednocení tudíž musí probíhat na duchovní úrovni v podobě hledání reálných řešení v globálním smyslu a její aplikování do reálného života.
Naprostý souhlas, vystižena podstata toho, co může ke změně reálně vést..jinými slovy, vše stojí a padá s hodnotami, které jako společnost uznáváme a současně potřebujeme vzduch, vodu, jídlo... tyto dva aspekty musí jít ruku v ruce, jinak to stojí na "jedné noze" a neustojí...
Radek

Příspěvek od Radek »

Jinak bych neřešil ani pana Kapala, ani nikoho jiného za jeho názory. A jestli dostává prostor na SV, tak proč ne, vždyť TZM nebo další jej dostávájí také. To, co by mělo zůstat, je nestrannost moderátorů SV, což vyžaduje přímo tato profese, ale to si také ve finále určuje každý moderátor sám, jak svůj pořad pojme.
Co je důležité, je možnost setkání na živo ve studiu a konfrontace názorů pana Kapala se zastánci myšlenkového toku TZM. Jsem přesvědčen o tom, že tento myšlenkový tok je schopen obstát. Ostatní je na posluchačích.

Co se týká kauzy MU, tak nesleduji, ale mohu doplnit o vlastní zkušenost. Mám také vyměřeny nějaké platby a v pohledu na životní styl se s bývalou manželkou rozhodně neshodujeme. Ale rozhoduji se nekomplikovat život sobě, ani ostatním tím, že budu vynakládat energii a čas tam, kde šance na úspěch je téměř nulová. Je to stejné, jako bych vystřílel všechnu munici z ruční zbraně do opancéřovaného tanku, o kterém vím, že ani jedna kulka pancíř neprorazí. Nicméně, je to můj způsob a všichni další mají své způsoby, stejně jaku Martin Urminský, což zcela respektuji.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Na příkladu reakcí v případu MU lze ukázat několik úrovní duchovního vývoje jednotlivců, kteří se k tomuto vyjadřují, uvedu zde některé. 1) Prostý občan (posluchač mainstreamu), který naladil SV a zaposlouchá se do slov p.Kapala,jeho představa o spravedlnosti a právu je zřejmá a jeho reakce tudíž předvidatelná 2)Posluchač SV preferující názory p. Kapala. 3)posluchač SV preferující hledání poznání p. Hlávky. 4) Posluchač SV, který se snaží být nestranný a hledá svůj vlastní postoj na základě slov, jenž slyší z obou stran v kombinaci se svými vlastními zkušenostmi. Určitě bychom mohli vypsat i další postoje třeba ne posluchačů, kteří slyší o postoji MU zprostředkovaně, z jedné či druhé strany. Atd. Další hloubku do těchto postojů k záležitosti MU vloží ti, kdo na věc budou hledět a posuzovat z pohledu dítěte, na které neplatil jejich opilý otec, bez zájmu o ně. Jinak zase ti, co museli vyrůstat s matkou, které bylo dítě svěřeno do výchovy, ale její přístup k nim byl špatný a bez lásky. Atd. Vidíme, že pohledů existuje celá řada a činitelů, jenž ovlivňují konečné přiklonění se na jednu či druhou stranu je také mnoho. Nejvyšším porozuměním dané události může být pouze osobní prožitek daného jednotlivce, tedy v tomto případě tomu, jaký má postoj MU může rozumět pouze MU. Ostatní mohou jeho postoji porozumět buďto projitím si toho samého( to je však nereálné z důvodu průběhu času a událostí),lze tedy jen napodobit jeho postoje a skutky, nebo se budou snažit hledat podstatu a příčinu jeho rozhodnutí z jeho postojů a zkušeností, zasazovat jeho postoje do kontextu se skutečností a vývojem v daném časovém prostoru.A tudíž svou abstraktní myslí jsem schopen se vžít do této skutečnosti a ve větší míře porozumět. Z druhé strany musíme připustit i pravdu p.Kapala a jeho následovníků, že " kdo neplatí alimenty je špatný otec,či raději bych zemřel než neplatil výživné" ,jsou to také postoje lidí a dají se pochopit. Ale příčinu k těmto jejich postojům bych hledal také spíše v jejich dětství a nezralosti k pochopení postojů MU. Jejich poznání je prostě takové, na jaké výši jsou a další zatím nejsou schopni přijmout. Co je však nebezpečné je to, že k tomuto jejich názoru vedou i ostatní posluchače SV a to se stává rozdělujícím se prvkem, jehož primární náplní je osvětlení stavu, ne vytvoření si názoru na tu či onu záležitost. V tom také spatřuji metody tzv. starých struktur, které se derou na povrch s touhou strhnout na sebe moc. Proto také souhlasím s tím, co jste napsal p.Mausere v posledních větách " V pořadu.......odpovídají." A toto není jediný případ, kdy jsem si tohoto všiml. Na pravdu bychom mohli pohlížet jako na diamant, který se skládá z mnoha vybroušených ploch a který získává svou jedinečnou krásu a přesvědčivost až vyleštěním a prosvětlením poslední plošky tohoto vzácného kusu uhlíku.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Ačkoli mé následující osobní vyjádření patří k pořadu jinému, konkrétně 2015-08-25 – Studio Kladno – Alternatívy realným pohledem. Bez příkras. (hnutí Zeitgeist) Provází: Vladimír Kapal a Martin Dukát (Michal popsal jako o Hnutí bez Hnutí), napíši to sem, neboť téma k onomu pořadu zatím nebylo vytvořeno.


Čili mé osobní doplnění:

Považuji za nesmírně důležité zpochybnit "studium" pana Kapala. Tento totiž opakovaně sdělil a potvrdil, že "materiály Zeitgeist četl celé odpoledne", čímž se vlastně nevědomky shodil, jelikož dle jeho vyjadřování formou "nenalezl jsem, neviděl jsem, našel jsem prd apod." může slovíčkařit, respektive nic nehledat a za celé odpoledne přečíst třeba pouze jedinou větu (a vlastně nebude lhát), z čehož se před neinformovanými lidmi dokáže docela dobře vymluvit. Nutno podotknout, že aby se člověk byl schopen o Hnutí Zeitgeist dozvědět alespoň nějaké základy, tak je v první řadě nutné mít přečtenu příručku a odsledovány všechny tři základní dokumenty Hnutí s dodatkovým např. Future by Design od W. Gazeckiho či podobné - související materiály, kde se rozebírá Zdrojová ekonomika (ten požadovaný cíl Hnutí, o kterém údajně Hnutí neinformuje), což netrvá jedno odpoledne, ale třeba týden. Dále také (pan Kapal) tvrdil, že na webu nenašel vůbec žádné materiály a "teze", což je "zvláštní", neboť odkaz na příručku je hned na hlavní stránce, respektive na úplně všech (pod)stránkách Hnutí, stejně tak jako Programové prohlášení Hnutí a Často kladené dotazy (FAQ) jsou k rozkliknutí ze začátku hlavního menu. Tedy to vypadá, že buď pan Kapal neumí dostatečně používat počítač a internet, a/nebo posluchači manipuloval, přičemž si nikdo z volajících jím vyřčené (dez)informace neověřil.

Na výše uvedené informace se lze dostat přímo ze stránky http://www.zeitgeistmovement.cz klikem na menu O Hnutí / Programové prohlášení a O Hnutí / Často kladené dotazy. Neposlední záležitostí (důkazem) o tom, že pan Kapal žádné informace nečetl ani nehledal, byl rovněž jeho výrok o založení Hnutí Zeitgeist v roce 2009, přičemž informace o založení Hnutí v roce 2008 je hned na prvním řádku Programového prohlášení.

Co se týče ještě studia, zde minimálně za sebe sděluji, že nejen, že na to ani zdaleka nestačí jedno odpoledne, ale my materiály studujeme prakticky od začátku a neustále (já "už" od března 2011). Není možné se vše takzvaně "naučit" a mít hotovo jako ve škole. Zde hovoříme o neustálém (akademicky řečeno celoživotním) vzdělávání, což by pan MAGISTR (jak se rád nad ostatní povyšuje - čas 01:15:58, záloha ZDE) Kapal měl vědět. Pan Kapal tím, co tvrdí, žije zcela mimo realitu, přičemž je ovlivněn povětšinou svým zaujetím a názory, které přebírá od Martina Dukáta, jenž se nemůže vyrovnat s tím, že s ním a jeho názory ne každý souhlasí. To zaujetí je natolik okaté, že tím, troufnu si říci, poškozuje principy existence a dobré jméno rádia Svobodný vysílač CS, ze kterého se tak postupně stává mainstream, na což je potřeba se zaměřit a dát pozor. Já osobně, vzhledem k těmto doloženým manipulacím, žádám o odchod pana Vladimíra Kapala a Martina Dukáta z rádia Svobodný vysilač CS, neboť jejich výroky pokládám za nebezpečnější než výroky neznalých, ovčích nebo jinak ovlivněných moderátorů mnohých standardních mainstreamových médií. A co se mé osobní spolupráce s rádiem SVCS týče, dokud v tomto duchu bude rádio pokračovat, rozhodl jsem se na jeho chodu aktivně nespolupodílet. A to mimochodem upozorňuji, že nejsem členem skupiny, která se, dle pana Kapala, snaží o jejich odchod z rádia. O jejich odchod z rádia mám zájem až od okamžiku umístění tohoto mého příspěvku v diskusním fóru. Tedy od teď.

Dále k "O Hnutí bez Hnutí", kdy do studia volal posluchač s podnětem, že by se k tomu mělo mít možnost Hnutí vyjádřit, přičemž Martin Dukát obratem argumentoval tím, že má Hnutí prostor, že může kdykoli v průběhu pořadu zavolat. Jestli toto nesouvisí s manipulací, tak nevím. Studio Kladno nejspíše předpokládá, že jejich vysílání deno-deně Hnutí, či snad celý svět, poslouchá a bude jednat hned v afektu, jako tak činí mnozí posluchači pod momentální Kapalovou manipulací. Toto je demokracie a svoboda? Vždyť stačí se zaposlouchat, jakým agresivním tónem pan Kapal v mnoha pořadech na SVCS hovoří. To je objektivní? Ne, s jeho stylem jednání a vyjadřování já nemohu souhlasit, to po mně nikdo nemůže chtít.

Závěrem napíši tři fakta o boji Mahátma Gándhího, na jehož údajné činy se pan Kapal často obrací.
1. Pan Kapal tvrdí, že Gándhí bojoval vždy, pouze a jen zákonnými prostředky.
Není to pravda. Mahátma Gándhí porušil zákon tím, že "nařídil" vyrábět sůl, což bylo bez povolení tehdejší britské vlády nezákonné. (film Gándhí - 02:03:50)
2. Pan Kapal tvrdí, že Gándhí bojoval vždy, pouze a jen zákonnými prostředky.
Není to tak. Gándhí nabádal k porušování zákonů slovy "Věřím, že nespolupracovat se zlem je povinnost a britská nadvláda je zlo". (film Gándhí - 01:57:04)
3. Pan Kapal odsuzuje upřednostňování principů před rodinou (dětmi), přičemž se obrací na Gándhího.
Tento však zastával opak. Konkrétně dal svatý slib principu, jenž upřednostnil před rodinou (ženou). (film Gándhí - 02:30:37)

Nevím, co ještě dodávat. Snad jen to, že jakmile na světě princip vydechne naposledy, vydechne s ním i zbytek naší lidskosti. A tím bych to uzavřel.
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír dne 02.09.2015, 22:18, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Doplnění a upřesnění některých informací.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Pane Radku
Právě pochopení případu MU dělá z této kauzy přelomovou myšlenku,, jenž pomůže do budoucna mnohým v rozhodování, jakým směrem se vydat v dalším pokračování našeho života. Stala se rozdělujícím faktorem, ale zároveň umožňující některým posun v myšlení. Dal bych vám na posouzení jiné přirovnání o proti vašemu, které si lze reálně představit a prosím o pojmutí tohoto příkladu pouze jako alegorii. Stojíte vy,vaše rodina, vaši příbuzní,známí u vašeho rozbořeného domu a naproti vám stojí rozběsněná banda se samopaly, řvoucí a vyhrožující vám smrtí, ochotni kdykoli zmáčknout spoušť, protože ví,že se blíží jejich konec. Zatím mají neomezenou moc a tu bezmezně využívají. Vy jste beze zbraně, jste úplně odzbrojeni.Jakou máte šanci na přežití? Co vám v té chvíli může pomoci. V tuto chvíli se vám v hlavě rozeběhne mnoho možných reakcí na tuto realitu a velká většina bude končit smrtí,jsou zde i některé varianty, které nebudou končit smrtí okamžitě, ale třeba i za delší dobu.(Budu jen zraněn atd.)Samozřejmě berete v potaz i životy své rodiny a příbuzných, ale i opačné myšlenky k vám mohou přijít. Každopádně chcete tuto nespravedlivou situaci řešit, chcete přežít, ale zde je právě ten rozdíl v myšlením člověka, který je ochoten překročit horizont tohoto uspořádání a je ochoten se smířit s tím, že zemřete a až teprve potom jste připraven řešit věc s rozvahou, protože je ochoten dát všanc i svůj život. Ze strany takového člověka může následovat akce,slovní,útočná,mlčenlivá... a mnoho dalších. MU se rozhodl neplatit z principu, ne pro své obohacení,prospěch,lenost,nezodpovědnost atd. Přestal platit, aby ukázal zrůdnost těch, jenž na nás míří hlavněmi ostře nabitých zbraní,proti přirozenosti, nespravedlivých zákonů, jenž nás nutí dělat věci ne tak jak je správné a přirozené, ale tak, jak chtějí zatím všemohoucí agresoři. Jeho řešení se stalo jeho reakcí na tuto událost.Přestal se bát, že neprostřelí pancíř a začal chápat, že řešení je vždy možné. Jeho záměrem určitě není stát se novodobým JK. Jak bychom se zachovali v podobné situaci my? Tohoto svým příkladem MU dosáhl, ukázal zrůdnost systému v jeho nejtajnějších podobách a aplikace tohoto poznání je stejná i na neplatiče dluhů stižených exekucí atd. Neplacení výživného je to pro mnohé pochopitelně citlivé téma, ale podstata zůstává stejná.Jsme nuceni zákony dělat to, co jde nad rámec státu a tohoto zřízení. Nepodvolíš-li se systému, jsi odsouzen na smrt a opovržení. Pravým účelem je nás zotročit a vytvořit z nás poddajné loutky, plnící jakýkoli úkol loutkovodičů. Začínáme zjišťovat že můžeme ovlivňovat realitu svou myšlenkovou silou,což je pro mnohé nepochopitelné. Začínáme být schopni v rámci propojení ovlivňovat tento hrubo hmotný svět a vracet realitu k přirozenosti.Vše se začíná očišťovat a prosvětlovat, tak jak si to ani představit neumíme. Myšlenky p.Kapala jdou opačnou cestou, rozděluje a tím pomáhá mnohým prohlédnout a ujasnit si své myšlenky. Každý má v tomto světě své místo a úkol. Vše je živé a nic není neměnné, proto i p. Kapal může porozumět. Stačí jen říci "Chci".
Petr_NJ
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Petr_NJ »

No reálně. Poslechl jsem ty vypíchnuté pasáže.Tady není cesta ztrácet energii lidí s naprosto rozdílnými pohledy na jasná fakta (volající ekonom p. Lukáš versus "bezpeněžní systém" alá kravina, pan Kapal a jeho dokonalé "rychlostudium" podkladů vyšité jak z právní Plzeňské fakulty atd.),jelikož ti lidé nemají zájem si ty podklady dobře prostudovat, a určitě ani zájem si ty fakta prodiskutovat (proč pan Kapal a Dukát nedali echo o svém pořadu hnutí TZM dopředu ??) ve společném pořadu.

90% závěrů Kapala je termín "já se domnívám / je to můj názor" a tady jsme u klíče toho co ten člověk pak může veřejně asi prezentovat a jaké kvality to bude. On vlastně ani sám o tom neví (ani bych ho Martine z toho neobviňoval) jak nesmyslně manipuluje s vědomím právě těch méně informovaných lidí a jen podporuje současný stav. Tak to je.

Pan Kapal by nejraději udělal asi revoluci, no budiž by se stalo, ale pane Kapal zásadní otázka : co potom ?, jaké máte řešení současného stavu ??, kde je Váš návrh řešení společnosti po všech stránkách hlavně těch technických a toho uměle udržovaného nedostatku ???

Pokud by mělo dojít na ten společný pořad není možné, aby dvě strany byť s nyní opačným názorem či znalostmi, po jeho skončení v případě, že dojde k důsledné konfrontaci faktů ( to lze pouze tehdy pokud se pánové Kapal, Dukát dovzdělají o faktech nikoliv jen "dodomnívají") neodcházeli se společným závěrem který vyvozuje pouze jednu možnost nejvhodnějšího řešení a postoje.

Pokud pan Kapal, Dukát a to zcela nevědomě konají medvědí službu současnému systému (díky neznalosti jeho systému ovládání a manipulace jak jim naznačoval a vysvětloval pan VK z Aeronetu např. na tom "informačním poli"), tak do budoucna ani nemá smysl pro tyto dezorientované lidi vkládat více energie pro jejich dovzdělání. Protože to způsobuje pouze chybějící energii na projekty a konání, které k něčemu pozitivnímu vedou nebo hlavně věnovat tu energii lidem, kteří mohou myšlence TZM energii přidat nikoliv odebírat.

Těm co něco pozitivního dělají, by neměli neměli překážet v práci na změně lidi kteří toho nejsou schopni, nebo ještě hůře ani nechtějí.

Pan VK z aeronetu to na příkladu informačního pole popsal správně. Informační pole současného systému je mnohonásobně silnější než současné internetové pole alternativ a to i kdybychom spojili všechny alternativy (což právě díky neinformovanosti o faktech a obecné neochotě se vzdělávat zatím nelze), které proti současnému degradujícímu systému nabízí naopak řešení jak z toho mravně konzumního bahna ven. A čím více energie budou pozitivní alternativy ztrácet na nekonečných "obhajobách" vůči de facto nedovzdělaným lidem a jejich aktivitám, tím méně budou mít energie na tu pozitivní změnu spočívající ve sdílení společné práce.

Současný model pouze vzdělávání lidí proti starému systému prostě stačit nebude a to je evidentní, chceme-li tu změnu stihnout než to někdo stihne spustit vojenským způsobem či sociálně-hodnotovou válkou (strukturální násilí) tzn. imigračním způsobem. Musí přijít od té pozitivní alternativy i společné projekty začínající na lokální úrovni, kde lidem bude ukázáno, že cesta v mnoha oblastech existuje, ale je účinně blokována systémem a to na praktických příkladech ze života. Ale počítejme s tím, že to nebude lehké a čím více budou lokální řešení ukazovat tu obludnost a zkaženost současného systému, tím více bude vyvíjeno násilí a tlaku tyto činnosti potlačit a dostávat do kouta.
A od ukázek řešení v lokálu bude moci později přechod na globální změnu.

Jinak nám všem to poslouchání svobodných vysílačů a diskuse budou prostě na nic.
Zamčeno

Zpět na „Názorové a případné ostatní diskuse, které se jinam nehodí“