ETIQ.CZ ID: 2023080601; lokalita: Nové Butovice; založeno 06.08.2023; uzavřeno 08.08.2023

Tento prostor slouží k zakládání a řešení jednotlivých incidentů spadajících pod městskou část Praha 13.

Moderátor: Martin Mojmír

Zamčeno
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Založeno: 06.08.2023; ID ETIQ.CZ: 2023080601; místo incidentu: Praha 13 - Nové Butovice; GPS souřadnice s odkazem: 50.0467739N, 14.3504200E; reakce systému MUNIPOLIS: MUNIPOLIS (ZmapujTo.cz) incidenty na Praze 13 nepřijímá / ÚMČ Prahy 13 nezasílá.
----

Záznam ETIQ.CZ, z.s.

Rozkliknutí GPS souřadnice zobrazí místo, kde se nachází odpad z fotografie již déle jak dva měsíce. Ačkoli bylo přes aplikaci MUNIPOLIS nahlášeno, tato podnět na příslušné místo neodeslala a naopak správce sděluje, že Praha 13 podněty přes MUNIPOLIS nepřijímá. Podnět tedy zkoušíme s odkazem do tohoto tématu fóra zaslat ještě prostřednictvím aplikace zmente.to Magistrátu hl. m Prahy.

Obrázek
 
 
Aktuální místně příslušný odpovědný starosta: Ing. David Vodrážka; pověřená vedoucí odboru životního prostředí: Mgr. Jana Gilíková; regionálně odpovědný primátor: doc. MUDr. Bohuslav Svoboda., CSc; komplexně odpovědný ministr životního prostředí: Mgr. Petr Hladík.

Reakce iniciativy ETIQ.CZ, z.s. na vymlouvající se článek Oslavme Den Země odpovědností časopisu Prahy 13 STOP z května 2021 ZDE.
Playlist některých tématických videí na ještě osobním YouTube kanálu předsedy neziskové iniciativy ETIQ.CZ, z.s. Martina Mojmíra Böhma ZDE.
 
 
Sami si můžete proklikáním, sledováním odkazů a osobními návštěvami ověřit práci svých zastupitelů a vyhodnotit, zda a do jaké míry Vám tato vyhovuje. Domníváme se, že pokud ÚMČ Prahy 13 nezvládá řešit tak základní úkony, jakými jsou obyčejná starostlivost o životní prostředí v souvislosti s odpovědným přístupem k odpadovému hospodářství, jen těžko dovedou konstruktivně řešit záležitosti složitější. Co si o tom myslíte Vy? Budeme rádi, pokud se k nám případně přidáte nebo nás podpoříte. Jak začít se dočtete, mimo jiné, ZDE. Konstruktivní změna společnosti je na každém jednom z nás!
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Tým změňte.to nám místo řešení podnětu dnes zaslal následující reakci.
Dobrý den,

děkujeme za Váš podnět. Rádi bychom jej vyřešili, prosíme Vás proto o doplnění další informace, která by nám velmi pomohla k určení správce. Doplnění informace prosím zašlete zpět v odpovědi na tento e-mail.

Popis podnětu
Ze zaslaných informací nám není zcela jasné, čeho přesně se podnět týká. Prosím zašlete nám detailnější popis, abychom se vyhnuli případnému nedorozumění při dalším zpracování podnětu.

Externí odkazy, z důvodu bezpečnosti, nemůžeme akceptovat.

Děkujeme za pochopení a spolupráci.

S pozdravem a přáním hezkého dne

tým změňte.to

Podnět AUA83202306560
...
Zdá se, že si s ani s tak jasnou věcí tým změňte.to neví rady, tudíž bylo potřeba jej trošku popostrčit.
Hezký den,

nerozumím, čemu nerozumíte a jaké možné nedorozumění máte na mysli. I z pouhé fotografie bez textu je jasné, že se jedná o na zemi volně ležící odpad. A z GPS souřadnice je jasné, kde se odpad nachází, tzn. že znáte tím pádem i správce. Ve fóru máme pouze uvedeny podrobnosti, že se daný odpad na místě nachází již déle jak dva měsíce, přičemž správce, kterým je ÚMČ Prahy 13, se i přes nahlašování prostřednictvím systému MUNIPOLIS (ZmapujTo.cz), které odmítá, záležitostí nijak nezabývá = nechce odpad uklidit. Konkrétně máme ve fóru uveden k věci tento text:

Rozkliknutí GPS souřadnice zobrazí místo, kde se nachází odpad z fotografie již déle jak dva měsíce. Ačkoli bylo přes aplikaci MUNIPOLIS nahlášeno, tato podnět na příslušné místo neodeslala a naopak správce sděluje, že Praha 13 podněty přes MUNIPOLIS nepřijímá. Podnět tedy zkoušíme s odkazem do tohoto tématu fóra zaslat ještě prostřednictvím aplikace zmente.to Magistrátu hl. m Prahy.

Bylo by fajn, kdybyste si do počítačů nainstalovali antivir (navrhuji NOD32 od ESETu), anebo vyměnili operační systém Windows za Linux, abyste se mohli pohybovat na internetu jako jakýkoli jiný jeho uživatel. Pokud máte potíže se svými IT techniky, mohu Vám v rámci své více než dvacetileté praxe nabídnou vlastní ICT servis (ICTX.CZ, s.r.o., IČO: 04437756). V případě zájmu se ozvěte. No a pokud máte potíže s používáním počítače, s tím Vám už nepomohu, v takovém případě bude k plnění úkolů pramenících z Vaší aplikace potřeba někdo kompetentnější, kdo se za tým změňte.to dokáže zároveň alespoň podepsat.

Ocením jak řešení podnětu, tak zejména kontaktování ÚMČ Prahy 13, aby tento po letech začal fungovat. Ve fóru odkazujeme na naši letitou činnost včetně snah o komunikaci s tímto úřadem, zejména pak starostou Ing. Davidem Vodrážkou, jenž místo aby pracoval, se nám pouze arogantně prostřednictvím internetové televize, viz odkaz, na který stejně také nejspíš nekliknete -> https://www.duchdoby.cz/?p=30127 <- , posmívá. Tak nějak doufám, že Magistrát hl. m. Prahy bude trošku kompetentnější. Pokud ne, rád bych to věděl, ať se mohu zkusit případně obrátit (znovu) na ministerstvo životního prostředí, eventuálně zaměřit na efektivnější medializaci.

S přáním zdraví a pozdravem
...
Nedovedu si vysvětlit, co na těch úřadech pracuje za lidi.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Při dnešní kontrole stanoviště bylo zjištěno perfektní uklizení aneb co ÚMČ Prahy 13 nezvládl za dva měsíce, Magistrát hl. m. Prahy vyřešil do 24 hodin od nahlášení. Aplikace MUNIPOLIS s projektem ZmapujTo.cz nefunguje, zatímco Změňte.to, zdá se, že snad ano. Děkujeme magistrátu za součinnost.
Zamčeno

Zpět na „Za čistou Prahu 13 - incidenty“