V pečovatelském domě v Novém Boru žít nechcete. Ptáme se, proč se zdejší problémy neřeší

Tento prostor slouží k tématickým názorovým diskuzím, nemusí být námi sledován a striktně moderován.

Moderátor: Martin Mojmír

Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Odpovědět
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Toto je otevřené moderované diskuzní téma k článkům projektu DuchDoby.CZ neziskové občanské iniciativy ETIQ.CZ., z.s. s názvy:

:arrow: V pečovatelském domě v Novém Boru žít nechcete. Ptáme se, proč se zdejší problémy neřeší :idea:
:arrow: Návrhy změn nájemnice Jolany Hnykové v pečovatelském domě Nový Bor dávají smysl :idea:

Toto diskuzní téma sledujeme, načež po splnění jednoduchých podmínek se Vám můžeme věnovat. Pro interakci použijte tlačítko níže Odpovědět.
----

Diskuze pod články na webu byla vzhledem ke stáří článků a/nebo v systému WordPress, do kterého nechceme instalovat nadbytečné pluginy, nedostatečné ochraně proti spamu (již) uzavřena. Pokračovat v diskuzi nebo zahájit diskuzi novou můžete formou odpovědí tady. Toto téma zůstává otevřené.

Pokud diskutovat nechcete, ale raději byste se třeba dostali k nějakému lepšímu mobilnímu tarifu, přejděte na :arrow: MojeRetence.CZ a vyberte si, navštivte domovskou stránku politicky nekorektního magazínu a blogu :arrow: DuchDoby.CZ, projekt politicky nekorektní internetové televize :arrow: JineMedium.CZ a/nebo projekty eventuální další, na které se dostanete ze stránky neziskové občanské iniciativy :arrow: ETIQ.CZ, z.s. Případně pomoci nám můžete :arrow: ZDE.
David Ponížil
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od David Ponížil »

No to je pokoukáníčko.😝 Když pominu ty maňásky ve videu, tak jsou to fakt takový blbosti, že to je až neuvěřitelné, že na to pan šiditel tak sere a přitom to je otázka pár hodin. Sedm let a hovno. No jo, důležitý je, že pan šiditel má pořádný plat a nemusí zbytečně investovat do oprav a inovací, které jsou naprosto zbytečné a může si ty penízky dát do prémií... hahahaha 🤦🏻‍♂️
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Úředníci se často chlubí tím, jak pomáhají potřebným a snad jakože tím „řeší” určité společenské problémy. Ve skutečnosti tím ale jen prezentují své ego navenek tak, aby je většinová hloupá společnost obdivovala a třeba i volila; přitom jim o žádnou pomoc vůbec nejde, akorát je to otravuje jako nutné zlo. Vypadá to, že v případě vedení pečovateláku a města to tady není jiné. Hlavně že mají také lavičku Václava Havla. Inu každopádně uvidíme, jak se k tomu postaví a co nám hezkého, pokud vůbec, odpoví. Ještě tu nějaké materiály mám, v rámci možností půjdou ven v rámci dalších článků.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
David Ponížil
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od David Ponížil »

A to ještě může být Jolana ráda, že jí tam nedávají do držky a neškubou vlasy, popřípadě neskopávají z vozíku. To tady v Ostravě ve Slunečnici je jiný level. Nějaké brano je to poslední, co klienti musí zažívat. Samozřejmě nic se nevyřešilo, jen bububu a jedeme dál...

Takové domovy důchodců... Joooo to je byznys, BIG BIZNIS. To my umíme, chovat se jako kurvy ke svým staříčkům co dřeli na náš luxus... Tady si počtěte, pokud vás to zajímá, ale spíše ne, protože kdyby jo, tak se tohle NEDĚJE vůbec...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koru ... out-101200

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/30-0 ... ani-101392

A tady pan primátor provařený, ostravany milovaný a stále na své židli sedící a korumpovaný Macura, VĚŘÍ řediteli Slunečnice, že nebere. No jistě, když už bere s ním taky...😂😂😂🤡🎪🐵🤦🏻‍♂️

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sika ... eri-100442

A NOVÉ skutečnosti zde:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nahl ... oru-129115

Policejní akce chudáka našeho primátora překvapila. No jo, asi jste s říďou nepodmázli všechny a ne všichni se podmáznout nechali, ty dobytku.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stih ... tor-129288

Výhrůžky, zastrašování, to vše v režii "řídi a prímy". Paní Lhoťanová se nebála a rozjela křížovou výpravu proti kolegyním sviním. V Macurovi viděla naději, jenže to ještě nevěděla, jaký je to zmrd. Teď už to ví... Říďa a príma naopak neví vůbec nic... Nechtějí. Jedou v tom totiž oba...

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/chci ... oru-136533
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Paní Jolana bude, domnívám se, ráda, že ji tam odtud nevyhodí. Pokud se tomu tak stane, už to můžeme řešit každopádně jiným způsobem.

To s tou Slunečnicí je vážně síla, to v Novém Boru je těžká nuda, tam se na místní zatím jen kašle, eventuálně jim dělají naschvály jen "drobné". Nesledovat to rok a půl, pak bych nemohl psát, co píši. Vždy vše důkladně sleduji, než se k něčemu odhodlám.

V Novém Boru mají i zajímavou polikliniku, tam jsem si osobně dvě hodiny povídal s provozovatelem. Ale to je už na jiný příběh.

Jinak co se ještě týče Seznam zpráv, ty bych bral trošku s rezervou, ačkoli tady ta fakta nelze asi ani moc zdezinformovat.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Jo woe sever. Dycky Bor. Tam se korumpuje nejlíp. :D Woe zase lahvička Václava Havla? Je nějaký město kde to není?
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
jolana hynkova
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od jolana hynkova »

Diky za podporu 👍🙂

O tyrani v te slunecnici jsem uz leccos videla. Hruza.😢😡

Me sice nevyhodili, ale uz jsem pred par lety mela trikrat vystrahu, ze mi daji vypoved z bytu, kdyz tady budu nechavat prespavat fetaky a bezdomovce, nechavat otevrene dvere (ktery prave naopak zaviram, protoze je nechava otevreny personal) a ze nedodrzuju nocni klid (driv tu byl kazdej patek a sobotu v noci kraval, kdyz lidi odchazeli z protejsi hospody a taky to hodili na me.)

Vedela jsem, ze me tu tri lidi takhle pomlouvaji, ale ted se diky nataceneni ukazalo, ze je jich nejmin sedm. V okoli i novym najemnikum vykladaji, ze davam klice fetakum. Zacalo to uz pred sedmi lety, kdy jsem se sem nastehovala, kdyz ke me chodil jeden dedecek bezdomovec na kafe a neco k jidlu (ostatni bezdomovci, kteri skoncili na ulici, protoze jim bez nahrady zbourali ubytovnu ho vzdycky obrali o duchod)
a oni z toho udelali, ze sem taham fetaky a tahne se to do ted. (Pritom dedecek uz pred rokem a pul zemrel. 😢)
Reditel tehdy rekl, ze pokud je u me hodku dve a zas odchazi, tak proti tomu nic nema, ale za tyden prisel a rekl: "prosim vas vyhodte ho, oni mi furt volaji."
Delaji mi ostudu po celym meste a ja pak mam problem nekoho sehnat, kdyz potrebuju s necim pomoci.
Ta nejradikalnejsi pomlouvacka tu behem nataceni rikala, ze davky ktery dostavam od statu mam vyuzivat pro sebe a ne to tady rozdavat fetakum. Tak je dost mozny, ze nekdo z nich stoji i za tim, ze mi socialka osm let blokuje zvyseni prispevku na peci, prestoze mam potrebny pocet posuzovanych bodu lekarsky dolozeny.

No a to, ze mi napr.vedeni pecovatelsky sluzby zrusilo uklidy, protoze se odmitam udusit v rousce je dalsi "bonus" za snahy dosahnout tu nejakych zlepseni pro vsechny.
---
Sice me tu nemlatej a neskopavaj z vozejku, jak pise david ponizil, ale provedli mi neco jineho.
Reditel me nechal proti me vuli odvezt na to popraviste zvany nemocnice v cesky lipe. Tak me tam ztejrali, ze jsem tam malem umrela.
Protoze jsem neotvirala, vlezl mi do bytu balkonem, nechal me bez klicu, bez dokladu, bez mobilu, bez vozejku odvezt a ten balkon nechal (v unoru) otevrenej, takze mi sem mohl kdokoliv vlezt a vykrast me. (Balkon.dvere byly nastesti zapreny nasadou, kterou jsem si dvere privirala a otvirala, kdyby se otevrely dokoran, vymrzly by kytky i rybicky.)
Mam jsem o tom pobytu video s jirkou zajicem.(✝️😢) viz odkaz nize.
(je strasny, jaka tyranie se ted odehrava v nemocnicich.)

🔻
Z dubna 2021:

‼️A TOHLE SE TED DEJE V NEMOCNICICH ‼️😡
Skutecna pandemie je to, co se deje na tech popravistich zvanych nemocnice 😡
Proto ty zakazy navstev, aby lidi nezjistili, co se tam deje.😡
🔻🔻🔻
NEMOCNICE TRANSFORMOVANY NA KONCENTRAKY. Tak je to ted zrejme vsude 😡😡😡
A JAK TO ASI VYPADA NA DETSKYCH ODDELENICH ??? Deti se nemuzou branit, nenechte je tam 🙏
??? CHCEME TAKOVE ZDRAVOTNICTVI ???

Video Jiriho Zajice s mym vstupem -
➡️➡️➡️ PO 12. MINUTE ⬅️⬅️⬅️
(a to tam jeste ani neni vsechno, co jsem tam v 2.pol.unora 2021 zazila)
Poslechnete si video
O TOM, CO SE OPRAVDU DEJE V NEMOCNICNICH KONCENTRACICH
‼️‼️‼️zdravotnicky terror musi prestat ‼️‼️‼️
POLICIE BY MELA HLIDAT V NEMOCNICICH,
JAK SE TAM ZACHAZI S PACIENTY ‼️‼️‼️
---
🔻🔻🔻
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... filter#_=_
🔺🔺🔺
---
Bala jsem se, ze uz se tam odsud nedostanu. Proste tyranie 😡
Po navratu slaba jak moucha, pri presedani na vozik se mi tak klepaly ruce, ze jsem se bala ze spadnu,
ruce na hrbetu ruky svrastele, dehydrovane jak osmdesatileta starenka,
i kuze na hlave, nekolik let mi diky uprave stravy nepadaly vlasy, po pobytu dve tretiny vypadaly, po navratu jeste tri tydny krece v zaludku,
bolesti vseho druhu horsi nez pred tim...
Po dvou mesicich doma mi bylo lip, nez behem hospitalizace,
tak kdo se stara lip o zdravi, oni nebo ja.
(32 let na voziku, cely zivot se o zdravotnictvi zajimam a rikam, ze mam vic zdravotnickeho vzdelani, nez vsichni ministri dohromady.)
Ale koho to zajima, nemam prece diplom v kase že. ☹️

Mnozi zdravotnici dnes nic neumi, studujou farmacii o skutecnem zdravi nevi vubec nic. Zdravotnictvi ovladl farmakojedobyznys a to je proste tragedie. Nejhorsi je, ze tolik lidi porad veri, ze mame, jak rekl babis v tv - skvely zdravotnictvi. Houbeles.
Pritom by mohlo vypadat uplne jinak.
Mam lepsi vysledky.
Sdilim to i do skupin, ale lidi to ani nesdili. Skoro nesdili volani o pomoc, nesdili dobry rady, ale kdybych natocila nejakou rvacku, melo by to stovky, tisice sdileni. To je smutny. Nechapu.
-
(Vic clanku ode me je v komentarich pod moji profilovou fotkou.) 🙂👋
---
Par mych zdravotnich doporuceni:
🔻🔻🔻
NAPR. CHRIPKY, ANGINY SE DAJI VYLECIT BEHEM
DVOU TRI DNU A BEZ FARMAK ‼️❤️
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
https://m.facebook.com/story/graphql_pe ... U2MTAxMzQ1
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Hele Martine není to ten špitál kdes byl taky před lety a utekl na revers?
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Je to ono, tam mě také málem "zabili". A kdyby jen mě, za ten den jsem viděl věcí... Tak například ve stručnosti:

# Žádná hygiena - podělané, neuklízené záchody, žádné ručníky ani mýdlo, pouze tekoucí studená voda
# Žádná péče - lidé volají o pomoc, nikdo nepřichází; pokud stisknete SOS tlačítko, nikdo nepřijde, neb tam nikdo ani není
# Ohrožování života - večer dostanete injekci s personálu neznámou látkou na údajné zředění krve, aniž by už byla známa vaše anamnéza
# Doktoři i sestry lžou o tom, že mají spoustu práce a tudíž se vám budou věnovat později, ačkoli vedle v místnosti pijí kafe a mají nohy na stole
# Psychologická péče lidí připoutaných na lůžko spočívá v jejich sprostém urážení a pokud tito vypadnou z postele, tak necháním je ležet
# V podstatě se stačí zeptat kohokoli, kdo v této nemocnici byl a vše potvrdí, nijak se tam problémy neskrývají

Je toho mnohem více. To vše jsme viděl za jediný den. Na druhou stranu kdykoliv můžete odejít na reverz a pokud se personál bude vymlouvat, že není nikdo, kdo by vás propustil, tak jim dát ultimátům třeba půl hodiny s tím, že za 30 minut zavoláte PČR. Z nemocnice se dá bez problémů kdykoliv odejít.

O tom ale toto téma není, téma je o pečovatelském domě a úřadu města a vůbec celé problematice zacházení s handicapovanými a důchodci v místě plus komunikaci. Tomu se věnujeme a budeme v tomto tématu věnovat.

Mimochodem co se týče zmiňovaného Jirky Zajíce, podle mých informací to byl zejména těžký opilec, kdy používáním jeho jména se akorát člověk zbytečně diskredituje. Viděl jsem dodatečně několik jeho videí a proslovů a nemám k tomu co více dodat.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
David Ponížil
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od David Ponížil »

Hustý! Tam už chybí jen Mengele a je to dokonalý "zážitek" jako přes zmrdomat.
ETIQ.CZ, z.s.
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od ETIQ.CZ, z.s. »

Nyní už ale zpět k tématu.

Právě byl vydán výstup z komunikace se sociální službou, městem a firmou.

:arrow: Komentovaná reakce Nového Boru na naše podněty ve věci problematiky novoborského Pečovatelského domu. Líbit se to nebude nikomu :idea:

Všechny strany byly vyzvány k věcné diskuzi, kterou zprostředkujeme v tomto vlákně. Od této chvíle tedy se zde budeme věnovat výhradně tématu, jednat se bude výhradně konstruktivně. V této souvislosti znovu poukážeme na místní (n)etiketu.

Toto je centrální moderovaný diskuzní prostor, jinde (zejména na sociálních sítích) se diskuzí neúčastníme.
jolana hynkova
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od jolana hynkova »

Pokud jde o tuto pasaz -

"Z jakého důvodu, je-li tomu tak, se nahlašované problémy nejméně po 7 let nikterak neřeší – Není tomu tak, firma NOBYS řeší problémy všech obyvatel DPS, pokud se na ně někdo obrátí s konkrétní věcí týkající se bydlení. Pokud ovšem klienti řeší problémy po sociálních sítích, neadresují je kompetentní osobě, tak se těžko mohou dočkat nápravy či odpovědi" - uvadim:
🔻
nejen s firmou nobys, ale i s vedenim pecovatelske sluzby, se starostou, udrzbou zahrady jsem se snazila pribezne vyvolavat jednani ted uz vice nez sedm let. Komunikace probihala osobne, telefonicky i elektronickou cestou, s minimalnimi nebo zadnymi vysledky. Na posledni sahodlouhy mail z predlonskeho cervence, kdy jsem se do komunikace pokousela zapojit navic i socialni odbor a odbor zivotniho prostreni, jsem nedostala jedinou odpoved.
Teprve pote jsem zalezitost zverejnila ve facebookove skupine - život s cinnou kompetenci a zucastnene strany jsem jeste jednou mailem s odkazem na misto zverejneni pozvala k verejne diskuzi na dana tema.
Toto opet zustalo bez reakce.
---
K teto pasazi -

"...se v minulosti dopouštěla toho, že i bočními vchody do budovy (požární únikové východy) k sobě pouštěla návštěvy (např. bezdomovce)..."
uvadim:
Poustela jsem k sobe pouze jdnoho stareho pana, bezdomovce, kamarada, o nemz uz byla rec. Chodil ke me hlavnim vchodem, jen asi dvakrat, kdyz mi nezvonil zvonek, prosel na zahradu, zatukal na okno a tehdy jsem zo pustila bocnim vchodem, aby nemusel zpet obchazet kus domu k hlavnimu vchodu a zpatky chodbou k memu bytu, protoze mel silne bolesti a potize s chuzi.
Takze to, ze jsem se dopoustela toho, ze jsem tudy
poustela vice navstev a bezdomovcu neni pravda.
Aniz by se me nekdo zeptal, jestli je to pravda, dostala jsem cca pred sedmi lety z mesta dvakrat vystrazny dopis, ze pokud sem budu poustet bezdomovce a fetaky, dostanu vypoved z bytu. Na to jsem nereagovala, protoze to nebyla pravda.
Do tretice jsem podobny dopis dostala i od reditele. Dojela jsem za nim a rekla, ze ivanek prijde na kafe, dam mu neco k jidlu a za hodinku dve zase odchazi. Pan reditel mi na to odpovedel, ze pokud je to tak, tak proti tomu nic nema. Ale asi za tyden zavonil a rek: "prosimvas vyhodte ho, oni mi porad volaji." Ja na to jestli mam stareho cloveka vyhnat ode dveri, mi rekl, ze pokud s to neudelam, budu s tim mit problemy jen ja. A tak se take stalo. Prestoze tento dedecek asi pred rokem a pul zemrel, nadale je tu o me rozhlasovano, ze davam klice fetakum. Neni to pravda. Klic od vchodu maji pouze moje kamaradky, ktere mi chodi pomahat.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Článek jsem na nějakou dobu ještě stáhl. Něco mi tam nesedělo. Musím jej poněkud přepsat, po změnách opět publikuji a budeme moci pokračovat.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Odpovědět

Zpět na „Volné diskuze nad články, tématy a/nebo celými kauzami“