Investigativní novinařina pohledem Vladimíra Kapala

Ostatní témata nepatřící nebo jinak či nijak nesouvisející s uvedenými kategoriemi (otevřená diskuse).
Tato podkategorie slouží názorovým diskusím libovolného charakteru - nemusí být striktně moderována.
Pravidla fóra
Než cokoli napíšete, prosíme, prostudujte si zdejší stručnou (N)etiketu (přímý odkaz ZDE), na jejíž neznalost nebude brán při případném řešení problému zřetel. Děkujeme. Tým interForum.cz
Martin Chobot
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Martin Chobot »

Dobrý den. Pánové, je mi přesně 71 let, takže jsem minulý režim zažil a myslím si, že si mohu dovolit tvrdit, co tvrdím. Velice mne zarmoutila smutná slova pana magistra Kapala o jeho zakomplkexovanosti v šedesátých letech. Připomíná mi ty neustálé voliče KSČ, kteří přestanovu stranu volit, až když zemřou. Pan magistr Kapal by všechno řešil agresí a jen demonstracemi a demisemi. Už ale skutečně neví a asi ani nechce vědět, co dělat pak. Má zakryté oči. Podle mého názoru dělá se svým novým rádiem jen zábavu pro ty, kdo zapomněli nebo vůbec v té době nežili, a kteří z nějakého důvodu odsouvají televizní přijímač plný reklam. Pro podobně zabržděné lidi, jako je on sám. Nějakou svobodu slova nebo absolutní zcela ignoruje. Mluví o ni, to ano, ale neví, co znamená. Vždyť proboha za co chce koho žalovat a udávat? Jeho chování mi připomíná klasické jednání soudruha udavače, který lidi nutil souhlasit s ním a pokud ne, běda vám. Chování strany. Vážení přátelé, jsem vysokoškolsky vzdělaný stejně, jako je pan magistr Kapal a už dávno vím, že inteligence a moudrost není o titulech, ale o ochotě vzdělávat sebe a další. Velice správně použité mi přijde označení slovem racionálně. Hrdost, to je to, na co se zapomíná. Chci panu Martinu Böhmovi říci ta slova, která určitě často neslýchá. Máte moji plnou podporu a mnohokrát děkuji, že odkrýváte hluboké socialistické praktity a nebojíte se výhružek ani vydírání novodobých soudruhů. Budete to mít těžké, ale máte hrdost a toho si nesmírně vážím. Hrdost ustávat velkou nespravedlnost a pohrdání ze všech stran. Také s vámi souhlasím, že dnešní režim je mnohem horší, než režim socialistický. Při změně jen soudruzi došli k závěru, že si mnohem lépe a více nakradou, když nebudou znárodňovat, ale zavedou úroky, kterými vlastně v konečném důsledku vše znárodní také. Pro své firmy. A přesně to se děje. A přesně to pan magistr Kapal nevidí. Ty příčiny. Já si myslím, že je to jen jeho jedna velká hra za přijmem, protože se nikde dobře neuplatnil a tak dělá, co se dělat dá. A kope kolem sebe jako vzteklý pes. Děkuji.
Zdenek Chvojka
Občasný diskutér
Občasný diskutér

Příspěvek od Zdenek Chvojka »

Pane Martine Chobote,
ztotožňuji se s vaším příspěvkem, ve kterém jste přesně vystihl podstatu děje a jejich protagonistů. Díky své moudrosti: " Inteligence a moudrost není o titulech, ale o ochotě vzdělávat sebe a další." jste schopen vidět důsledky chování a jejich následky ještě dříve než nastanou. Mnoho zdraví a síly.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Vzhledem k tomu, že se pan Kapal rozhodl veřejně mě pomlouvat a špinit ve svém rádiu před stovkami lidí, jsem se já rozhodl uvádět vše, co tvrdí, na pravou míru a založit pro to samostatnou kauzu s názvem Investigativní novinařina pohledem Vladimíra Kapala. Toto téma je pokračováním témat předchozích a přímo navazuje na téma ze sekce Advokacie, právo a sociální poradenství / Vybírání dobrovolných příspěvků např. pro internetové rádio.

Aby se čtenáři dostali lépe do obrazu, uvedu témata předchozí, související:
1. Ukončení provozu studia Kladno (migrace moderátorů k svobodne-radio.cz)
2. Vybírání dobrovolných příspěvků např. pro internetové rádio
3. Moderátor rádia Slobodný vysielač jde do vězení za odmítnutí monetárního systému
4. S šéfrdaktorem Aeronet.cz VK o možných lžích v médiích
5. S šéfredaktorem Aeronet.cz VK o utečencích, dění na ukrajině, v EU a Číně

Jakékoli další aktuality ohledně této kauzy budu psát již zejména sem. Dále už opět klasicky, bez zvýraznění.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Hezký den, pane Chobote.

Velice Vám děkuji za Vaše motivační slova, kterých je, jak píšete, skutečně jen velmi málo. Souhlasil bych s Vámi, ale minulý režim znám především z vyprávění (která naprosto korespondují s tím, co píšete) a tedy věc nemohu posoudit z hlediska prožitého, ale pouze historického (na dějepis jsem, i když jsem v něm zdaleka nebyl přeborníkem, nechyběl). Nepotřebuji žít však v socialismu, abych byl schopen sám posoudit, jak se pan Kapal chová nyní. Podle mě (pozor, je to názor, viz slovní spojení "podle mě") je pan Kapal socialistickým režimem natolik poznamenán, že má stejně tak i jeho omezení. Byl v tomto režimu vychován podle určitých způsobů a on se dle nich, i když dělá, jak jím pohrdá, evidentně chová. Nemůže za to. Toto jsou mé zkušenosti s ním, respektive názor, který moc rozebírat nechci, jelikož to může být jinak. Od toho je to názor. Jen teď sděluji, jak mi to připadá. A Vám, pane Chobote, moc děkuji. Bylo by mi potěšením se s Vámi někdy setkat a trošku se od Vás ve věci socialismu dále přivzdělat. Určitě si budeme mít co povědět.

Zdá se, že interFórum začíná pomalu naplňovat svůj skutečný účel, pro které bylo stvořeno. Když jsem jej zakládal, netušil jsem, že prvním zainteresovaným budu zrovna já. Na druhou stranu se to dalo očekávat, neboť jsem jako jeho zakladatel, alespoň z počátku, zároveň jeho nejaktivnějím návštěvníkem.

Nyní se však už odmlčím, do začátku roku budu cestovat. Hezké dny.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Můžeš si svobodu přát, svobodně uvažovat, svobodně se vyjadřovat, o svobodě básnit. Ale jsi-li idiot, nemůžeš svobodně jednat. Viz iluzionista Kakal. :D A to je fakt!!! Hej, kakale, mně taky zažaluješ? Anonyma připojovaného přes proxy? Něco jako VK, kterýho miluješ a zároveň nenávidíš? :mrgreen: Udavač. :mrgreen:
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír dne 23.12.2015, 12:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Víš, proč s tímto nepochodíš? Protože nejde o konstruktivní kritiku. Jde to i slušně, viz bod (N)etikety 01.10.
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Martin Böhm píše:Víš, proč s tímto nepochodíš? Protože nejde o konstruktivní kritiku. Jde to i slušně, viz bod (N)etikety 01.10.
viewtopic.php?f=101&t=8
01.10. Neurážíme a „nenavážíme” se do ostatních uživatelů fóra.
Kapal není uživatel fóra, ani ostatní. Vůbec tu není. Si oprav netiketu. ;-)
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Martin Chobot
Nový diskutér
Nový diskutér

Příspěvek od Martin Chobot »

Dobrý den. Děkuji Vám uctivě pane Chvojko. Bohům žel s mým zdravím je to nahnuté, jsem v ošetřování se zhoubnou nemocí plic. To jsem chtěl říci i k propagaci kouření panel magisrem Kapalem. Probůh prosím nekuřte! To je odpověď i panu Martinu Böhmovi, kterému se omlouvám, ale nebudu schopen se s Vámi v nejbližší době setkat. Mohu prozatím být připojen k internetu a číst. Držím Vám moc pěsti s Vaším možná marným bojem proti násilí hlupáků, kterým je naše společnost nakloněna. A moc děkuji za Vaše milá slova. Držte se. Krásné svátky.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Tak jsem to všechno prošel. Úplně všechny nahrávky a texty. Co, Razi, budeš toho trotla teda žalovat, nebo ne? :P
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Michal Mauser
Vykázaný uživatel
Vykázaný uživatel

Příspěvek od Michal Mauser »

Pro pobavení
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Qestament: Proč bych(om) jej měl(i) žalovat? Za nepravdy, manipulace, pomluvy, vyhrožování, na cti utrhání, urážky, zastaralé myšlení, nevzdělanost? Abych(om) jen plnil(i) "našimi" penězi kapsy justice (v konečném důsledku nejbohatšího 1%) a tím se podílel(i) na dalším růstu HDP, což jen navyšuje jmění, respektive moc, oněm bohatým, ale snižuje jej/ji všem ostatním? Pokud bych(om) pana Kapala žaloval(li), sic bych(om) řízení (jelikož mám(e) nevyvratitelné důkazy a nově již i svědectví) s největší pravděpodobností vyhrál(i), ovšem nic by to nevyřešilo. To ne.

Řešením není někoho (po)trestat, ale pomoci mu, anebo se o to alespoň pokusit, mezi což patří (také) vyvracení nepravd, mýtů, dogmat a podobně. Ukazování cesty. Cesty kritického (racionálního) myšlení, potažmo konstruktivní kritiky. Pan Kapal, ale ani nikdo jiný, za své špatné jednání nemůže. Pokud někoho nebo něco chceme obviňovat, tak především náš socio-ekonomický (monetární) model, který patří mezi příčiny většiny problémů. Nás všechny (sebe), kdož se na jeho chodu podílíme a jeho chod úmyslně podporujeme. Ty, kdož se odmítají (sebe)vzdělávat a úmyslně tak setrvávají v Matrixu.

Nikdo není zlý, to se až v průběhu života (na)učíme v závislosti na tom, s kým/čím přicházíme do styku. Hezky je to znázorněno například na zlém kouzelníkovi v nové české pohádce Korunní princ. Já osobně budu někoho žalovat teprve tehdy, až když se mě aktivně pokusí, anebo již poškodí. V tuto chvíli (tomto případě) jsme zatím jen u slov a ovlivňování/fanatizování nevzdělaných. U nepravd, manipulací, pomluv, vyhrožování, na cti utrhání, urážek, zastaralého myšlení, nevzdělanosti. Ne, za toto nikoho žalovat nechci a, alespoň prozatím, nehodlám. Z protistrany jde prozatím jen o pouhé (i když nebezpečné) názory, nikoli fakta. A na názory by měl mít každý beztrestně právo (pozor - nemluvím o aplikaci názorů do praxe, zde by měla rozhodovat fakta, respektive odborníci). Zda nakonec budu někoho žalovat, ponechám v rukou těch, kdož o tento typ řešení (případných) sporů budou eventuálně stát.

Martin Chobot: Pane Chobote, děkuji velice za Vaší moudrost a podporu a přeji Vám to nejdůležitější - úspěšné (vy)léčení a následné zdraví. Jakmile se Váš stav zlepší a budete-li mít zájem, můj zájem na setkání se s Vámi platí. Mimochodem vždy jsem byl, jsem a budu nekuřák.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Včera jsem si udělal snímek stránky rádia Svobodné rádio, respektive jeho komentářové sekce, a budu se mu nyní věnovat. Tedy k věci.

Nebudu ani tolik komentovat představu svobody vyjadřování, jakou propagují protagonisté rádia v souvislosti s občasným promazáváním místní diskuse, ale spíše texty jednotlivých anonymních (ano, anonymních, neboť pouhé zobrazování jména či přezdívky ještě neznamená, že se skutečně o onu konkrétní osobu jedná) uživatelů. Budu řešit, stejně jako rádio, otázky a odpovědi. Mno, často spíše názory a reakce... Aktuální snap shot (screen), o kterém se budeme bavit, si stáhnete ZDE. Tak jdeme na to.


14.11.2015 at 11:54
Růžena Vrtalová píše: Vcera jsem poslouchala Vase prohlaseni, chapu naprosto, ze v takovych podminkach se pracovat neda. Drzim Vam palce, mate nasi podporu a tesim se na Vase vysilani. Docela uvitam, ze Boha bude ve vysilani Svobodneho radia mene,.(:-))
Paní Růžena tvrdí, že poslouchala "jejich prohlášení". Pan Kapal zase tvrdí, že se přeci v jejich vysílání k bývalému působišti nevyjadřují...
Vladímír Kapal píše:V našem vysílání se o našem bývalé působišti nikdy nevyjadřujeme...
Tak jak to je?

18.11.2015 at 15:41
emil píše:Koukám, že tady máte fajnovou demogracii – jen samé pochvalné příspěvky – a kritické censsurně mizí. Tož tak dál vy demograti.
K tomuto se nikdo ze Svobodného rádia dosud nevyjádřil.

21.11.2015 at 17:08
Robert píše:Blahopřeji k úspěšnému a dlouhodobě připravovanému puči na Svobodném vysílači. Jenom nechápu, že když Kapal blekotal, že nemá prostor, že má spoustu pořadů a hostů, tak tady je program nulový, stejně jako archív. Kdyby alespoň Kapal zveřejnil ty telefonické nahrávky, o kterých blekotal v tom posledním vysílání na Svobodném vysílači. Jo a chci se zeptat Kapala, který furt tvrdí, že je novinář, kde teda jako novinář působil a jak dlouho tam vydržel ? Jinak myslím, že starého psa novým kouskům nenaučíš, tak si myslím, že i zde bude Kapal cenzurovat jakékoli nesouhlasné postoje a názory, stejně, jak to dělal na Svobodném vysílači, kdy okamžitě takové volající utnul a ještě je označoval za placené – nevím kým – provokatéry či agenty BIS. „Svobodné“ rádio jen pro Kapala a jeho partu nikoli pro posluchače.
Ano, dosud je to s pořady a hosty Svobodného rádia tak, jak Robert napsal. Přinejlepším stejné, jako tomu bylo se studiem Kladno na SVCS.
Tady pomohu Svobodnému rádiu - soukromé nahrávky bez souhlasu obou stran nesmí jednotlivci zveřejňovat.
Zajímavá je otázka, kde pan Kapal jako novinář působil a jak dlouho tam vydržel. Nevyjádřil se.
Ano, nehodící se postoje, náměty, názory, ale i fakta, jsou cenzurovány (neschváleny nebo mazány - každý si může povšimnout).
Ano, nesouhlasné volající na SVCS utínal (pokládal), což nekoresponduje s jeho proklamovanou svobodou vyjadřování (právem na názor).

21.11.2015 at 18:56
jirizkolina píše:Lépe to snad ani nešlo napsat, 100% souhlas. :) Kdo si dá tu práci a začne si průběžně ověřovat projevy Kapala, tak brzy zjistí, že Kapal si spoustu věcí naprosto vymýšlí. Samozřejmě, že pokud jej požádáte o zdrojový link, tak se nikdy nedočkáte odpovědi a už je na vás políčeno jako na provokatéra, nejlépe placeného.:) A nemilosrdně je takový člověk ustřihnut, nejlépe zablokovaný telefon do studia. Předpokládám, že od nynějška už budu mít blok na komentáře. :) Kapal například tvrdil, že jsme poslední ze dvou zemí na světě, kde mají v platnosti akcie na doručitele. To samozřejmě není pravda, to skončilo v roce 2013. :) Nebo opravdová perla, kdy Kapal tvrdil v pořadu s Ortegem, že v Africe žije 5 míiliard lidí a z toho 10% je podle Kapala 5 miliónů.:) A podobné nesmysly fabrikuje Kapal prakticky týden co týden.:)
Ano, přesně tak. Kdo si začne informace ověřovat (jako já/my), brzy přesně toto zjistí.
Ano, pokud požádáte o důkazy, nikdy, nebo alespoň téměř nikdy, je nedostanete.

Toto je zajímavé...
22.11.2015 at 12:05
Vitek píše:1. Dlouhodobě docházelo k myšlenkovému odklonu názorové platformy, a proto se usoudilo, že z dlouhodobějšího hlediska bude lepší poskytnout oběma stranám větší plochu a prostor, kde si každý najde to své včetně Vás. Není v zájmu nikoho vzájemná konkurence obou alternativních platforem. nejde o tunel, o pol. vliv, o prachy narozdíl třeba od Úsvitu / SPD. Považujete-li to za puč, myslím, že se mýlíte.
Moment. Neříkal a nepsal pan Kapal náhodou, že za jeho odchod z SVCS mohu já? Pan Vítek je členem rádia Svobodné rádio a nejen dle těchto textů (nikdo jiný z rádia je nepopřel) je jasné, že tomu tak není. TOTO, od minutáže 03:44:55, znovu budiž důkazem. Ne, nebylo to kvůli mně. Jen další nepravdy.

Jo a také pobavily texty pana Vítka "...nejde o tunel, o pol. vliv, o prachy narozdíl třeba od Úsvitu / SPD." - jestlipak o tomto vyjádření pana Vítka pan Tomio Okamura, docela častý host rádia, ví... Nic, to není k tématu...
Vitek píše:3. Tel. nahrávky nemáme v úmyslu zveřejnit, neboť jsou soukromé povahy, a nesmyslně by rozdmýchávaly vášně. Eskalace nikam nevede. Nejsme Blesk, který by si v tom bahnil. Snad Vás to nemrzí.
Tedy se zveřejnění důkazů opět nedočkáme (mohli jsme, v rádiu o tom, že se to bez souhlasu všech stran nesmí, patrně nevěděli).
Vitek píše:4. Ohledně novinářského působení pana Kapala, zkuste ho kontaktovat, nemám jeho neautorizovaný životopis, v rádiu jedu jako tým a sám za sebe, nepovažuji se za příslušníka k nějaké osobě, nicméně všech, kteří vykonávají tuto práci si vážím.
Proč se pan Kapal k tomuto dosud v diskusi nevyjádřil?
Vitek píše:5. V běžných médiích jsou určena pravidla pro telefonující posluchače tak, aby se dostalo na všechny. Pokud má někdo potřebu neúměrně natahovat vlastní komentář na úkor druhých, je požádán o dotaz, pokud neuposlechne, je vypnut. Pokud má posluchač tendenci takto činit opakovaně, je zablokován, neboť si ostatní oprávněně stěžují, že se na ně nedostane. Pokud tomu říkáte cenzura, myslím, že se opět pletete. Pokud Vám tato regulace debaty připadá nedemokratická narozdíl od Bakalových či Babišových médií, Vaše věc.
Proč tedy pan Kapal, když čte, co píši, vynechává (přeskakuje - záměrně nečte) to podstatné, kde jsou například odkazy na důkazy? Proč v mém (našem) případě nesděluje, odkud informace čerpá? Že jsou tyto texty v interFóru na http://www.interforum.cz? Když tedy v relaci na SVCS si dává reklamu na http://www.svobodne-radio.cz? Ou, že prý nesouhlasí s reklamou na stránkách Svobodného vysílače, ale sám si ji tam, na své věci, vkládá. Viz ZDE.
Vitek píše:7. Souhlasím, že většina faktů musí být doložitelná, a semtam něco ujede např. 10% z 5 mld. také si to pamatuji, zde byla chyba. Pokud jsou informace z uzavřených zdrojů, těžko na ně seženeme link, to za další.
Ale vždyť linky do interFóra přeci fungují? A linky na případné důkazy pana Kapala, pokud si je tento někam na web umístí, také budou fungovat. Čili Svobodné rádio souhlasí s tím, že musí být důkazy doložitelné, ovšem o mně (či nás) neexistuje dosud důkaz ani jeden. Na desítky tvrzení. Podivné...
Vitek píše:Závěrem: Když např. TV Nova prohlásí, že černošské skupiny pořádající výtržnosti ve Furgasnu a dalších městech získaly od Sorose $30 mil. třičtvrtě miliardy KČ. budete tomu tupě věřit bez doložení faktů linkem jen proto, že to řekla ó věhlasná Nova? A teď co kdybychom tuto informaci v rádiu oznámili my. Budete nám rovněž důvěřovat, i když nejsme ó věhlasná Nova? Nebudete, budete požadovat link pro verifikaci. Chápete? Když dva prohlásí totéž, není to totéž. Jinak tuto informaci neoznámila žádná Nova, přineslo ji The Washington Times. Proto se vždy najde skupina důvěřivě baštící vše z mainstreamu, protože „to přece řekli v televizi“, a zpochybňující i počasí ohlášené v alternativě. To záleží na naturelu a inteligenci každého jedince. Proto překáží-li Vám naše informace, jednoduše je prosím nekonzumujte.
No samozřejmě, že TV Nova nebudeme věřit, jako jí nevěří ti, kdož věří například Svobodnému rádiu a kteří zase třeba nevěří dalším. Proč tedy mnozí nevěří TV Nova, ale Svobodnému rádiu ano, když s absencí důkazů k mnoha záležitostem jsou na tom obě "média" totožně? Odpověď je snadná a zcela logická. Lidé věří tomu, čemu chtějí věřit. Tomu, co se jim zrovna líbí. Drtivá většina lidí si informace vybírá dle kritéria líbivosti, respektive svého aktuálního (povětšinou zastaralého) světonázoru. Na základě sympatií k jednotlivcům, institucím apod. Toto chování je samozřejmě zcela iracionální / pramenící z nevzdělanosti / nezájmu / lenosti. Ono totiž shánět si relevantní informace je pracné a chvilku trvá. Lépe si je nechat dát rovnou pod nos a nejlépe ještě pěkně zabalené do nějaké té líbivé omáčky aneb máme rádi reality show (hádky, rozpory, konflikty, adrenalin) atd. Tolik k příčinám.

Diskuse mezi panem Vítkem a jirizkolina dále pokračovala, doporučuji si počíst.

22.11.2015 at 17:02
albatros píše:SVČS se poslední dobou profiluje do ezoterického rádia a svým vysíláním mi připomíná obdobu časopisu Žralok apod. Někteří hosti jsou jasně poznat, že jejich „názory“ se formulovaly v 90-tých letech, kdy běžely hitovky typu A.C. Clarke, Daniken nebo Akta X. Kdo si tu dobu pamatuje, tak při poslouchání svčs se mu vybaví přesně tento formát vysílání a pořadů z oblasti záhadných věcí, UFO atd. Prakticky všechna studia jsou laděni více či méně tímto směrem.
Zatímco na SVCS mohou někteří jasně poznávat zastaralé názory datující se k létům devadesátým, ve zmiňovaném videoaudiu sám pan Kapal přiznává, že jeho neměnné názory jsou dokonce ještě staršího data, a to z let šedesátých. Nejde ani tak o stáří názorů, ale o to, že jsou to prostě jenom názory. Doložení jeho názorů fakty chybí, tedy přinejmenším v mém (našem) případě. Fakta o tom, o čem jsme se na jaře bavili, nemá a ta k Hnutí Zeitgeist jsou veřejně k dispozici. Možná nedokládat názory fakty patří také mezi zastaralé metody, které (už) já neznám? Nevím, to by byl také pouhý názor, který mě ale opravdu nezajímá. Mít názory je v pořádku, ovšem do praxe by měla být aplikována především fakta. Například názor, že napiji-li se kyseliny sírové, mi vyléčí cukrovku, protože jsem to "někde slyšel", je dokonce smrtelně nebezpečný. Ano, názory bývají často velice nebezpečné. Proto je nutno jíti po faktech.

22.11.2015 at 20:24
josef píše:JIž delší dobu tuto stanici neposlouchám, na ty kecy vyššího stupně poznání nejsem zvědav, nevím, kdy se p. Hlávka takto probudil, ale v roce 2010 kandidoval na poslance do sněmovny za VV, když mu to nevyšlo, tak v roce 2013 do krajského zastupitelstva a když ani to nevyšlo, tak založil SVCS.
Uniká mi měřítko úspěšnosti zmiňované josefem. Pokud se Pavel Hlávka nedostal do politiky, co to o něm vypovídá? Snad nic, ne?

22.11.2015 at 23:30
Staxp píše:...Budeme zvěřějňovat zatím vše. Pokud by Však nějaký uživatel byl neustále vulgární bude po časem blokován. Za Svobodné rádio Martin Dukát
Mnoho komentářů bylo slušných a věcných, přitom byly odstraněny. Toto berte z mé strany jako spekulaci, na smazané komentáře nemám odkaz.

2.12.2015 at 9:46
Staxp píše:Ja jen poslu odkaz abych se tu nemusel rozepisovat, pro pana Kapala http://wiki.zeitgeistmovement.cz/index. ... 2%80%9C%3F :)
K tomuto se dosud z rádia Svobodné rádio rovněž nikdo nevyjádřil. A ani to nikde doslovně nepřečetl.

2.12.2015 at 17:19
josef píše:Takovej WALL OF TEXT Dali ste si záležet. K zeitgeistu mám takovou poznámku. Jestli chcete přerozdělovat zdroje nějakym super počítačem, tak musíte do toho PC naládovat data a požadavky. Takže bude úzká skupina programátorů ze kterých se stanou de fakto feudální vládci systému. Tomu říkám pokrok jako sfiňa :)
Možná bych doporučoval nastudovat si souvislosti, ať neventilujete nesmysly.

7.12.2015 at 18:26
Jan Zolkovský píše:Děkuji p.Kapale za pořad „Hnutí Zeitgeist Co jsme netušili“ je jasné o co v tomto hnutí jde a já jej sleduji též delší dobu a mám přesně váš názor. Je dobře, že jste konečně vyslovil pravdu o těchto lidech. Ještě jednou děkuji.
Jádro pudla. Pan Zolkovský má názor v době, kdy existují a jsou veřejně dostupná známá fakta. Stejně tak jako Svobodné rádio.

7.12.2015 at 21:34
Normen píše:Kdo je Martin Böhm jako osoba jak a v jaké struktuře zainterosovaná? V nejbližších dnech podám podnět PČR pro podněcování lidu této země. Zajištění a zjištění této osoby je prioritní pro český národ.
http://www.google.com, popřípadě přímý odkaz http://www.martinbohm.cz. Když je to tak prioritní, proč pán nehledal? Mám na internetu fotografie, telefon, e-mail... Na rozdíl od pána nejsem nijak anonymní. Mimochodem brzy to bude měsíc, co mohl být podán onen podnět na PČR. Dosud jsem k žádnému podání vysvětlení nebyl pozván. Ono to s tou prioritou nejspíš tak horké nebude...

11.12.2015 at 21:35
K.K. píše:...Jenom sliby, kecy, Dukátovy bajky a Kapal, že je novinář ? Kde proboha jako novinář pracoval a jak dlouho tam vydržel ? K.K.
11.12.2015 at 22:55
Staxp píše:Dobrý večer Klaudie, nebojte se vše bude… Martin Dukát
Dosud stále není.

K mnohým dalším komentářům jsem se již vyjadřoval (předchozí témata), dáme poslední.

25.12.2015 at 0:42
František Jandera píše:Pane Martine Böhme, píši sem protože vím že to zde monitorujete tak aby bylo jasno jsem majitel a podnikatel s příjmy přesahující vaše prosté myšlení a na vás se osobně důkladně zaměřím. Již jsem pověřil mé právníky aby proti vám a vašemu spolku podnikli veškeré právní kroky a s největší možném nasazení a po 1.1.2016 vás žalovali. Budete se točit v právních kličkách a hodinách strávených u předvolání. Není možné takovýto marast co vy a vaše organizace zosobňujete nechat bez povšimnutí české justice. Přeji hezké dny u soudních sporů, kam patrně i ze zákona ač je mi líto budou přizváni jak páni jak ze SVCZ tak páni z SR k důkaznímu jednání.
Na tento komentář bylo v diskusi spoustu odpovědí, ovšem byly cenzurovány. Žel jsem nestihl je zaznamenat, proto co v nich bylo, je bezpředmětné řešit. Každopádně pan anonym František Jandera je žel příklad typického konzumenta názorů, nikoli faktů. Zkrátka poslechl si pořad a začal reagovat, přitom nenapsal absolutně nic konkrétního. Naopak raději manipuluje, jelikož dosud nemám žádný registrovaný spolek; nevím, o jakém marastu vůbec hovoří, když dosud nic nečetl ani nezhlédl; vyhrožuje advokáty. O panu Janderovi nic nevím, nicméně docela bych mu doporučil, stejně jako všem ostatním, kdož si mě berou do úst, se dovzdělat, neboť hovoření o něčem, o čemž absolutně nic nevím a ani nechci vědět, není nic jiného, než politováníhodné.


A tady závěrem nevyvratitelný důkaz o vymazání prohlášení pánů Kapala, Dukáta a Soni Zikmundové z jejich webu, kde jasně a zřetelně hovoří o důvodech odchodu ze Svobodného vysílače CS, a to pěkně jak na SVCS, tak ve Svobodném rádiu. Viz fakta:
Martin Böhm píše:
Vladímír Kapal píše:V našem vysílání se o našem bývalé působišti nikdy nevyjadřujeme...
Lež a manipulace. Vyjadřují se, na Svobodném rádiu šlo dokonce o první položku v archivu, kterou nyní, nějakou záhadou, nemohu dohledat:
Důkaz 1 (záloha - od minutáže 03:44:55), důkaz 2 a nespočetně dalších, které již není důležité zmiňovat.
Našel jsem. Cenzura a lež jako dvě věže aneb stále ještě zaindexovaný (přede mnou to neschováte) odkaz z vyhledávačů Google a Seznam + ERROR (chybějící) stránka na webu Svobodného rádia. Tady se někomu od úst pořádně práší. ;-) TADY přímý (zatím ještě funkcí) odkaz z Googlu a TADY ze Seznamu a níže si pro jistotu ještě pěkně zobrazíme stažené zálohy.

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

:mrgreen: :lol: PRAVDA VÍTĚZÍ :lol: :mrgreen:
Obrázek

Dal jsem si téma do sledování, páč musím bejt o všem informovanej co nejdřív. Mě vomejou. :lol:
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Qestament
Řadový diskutér
Řadový diskutér
Uživatelský avatar

Příspěvek od Qestament »

Včera další blbosti ve Svobodném rádiu. Zase o Martinu Böhmovi a "sektě" Zeitgeist, ale taky o zmatených ezotericích-okultistech - útoky na Kryštofa Kouckýho ze SVCS, "supr" kraviny o minimalismu, vegetariánech a dalších prej podobnejch blbcích. Ach vy zlý sekty inovátorský, že vy si nedáte pokoj. :D Ve středověku zůstaneš!!! :D Razi, ty každej den sedíš u kompu a posloucháš je, že nemáš co jinýho na práci? :D Nehrabe ti z toho?
Naposledy upravil(a) Martin Mojmír dne 03.08.2018, 06:12, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Jak vidím, tak video již smazali. Ono dost věcí z internetu postupně zmizelo. Kalalovic patrně mažou důkazy...
Zmrdobijec odhalující a poukazující na nekompetenci, neschopnost, pokrytectví, alibismus a stupiditu jednotlivců a lidské společnosti jako takové. ;)
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

Nalezena (asi) nová stránka s prohlášením Vladimíra Kapala a Soni Zikmundové o odchodu ze SVCS aneb další (nové) vyvrácení nepravdy. Evidentně, vzhledem k výše zveřejněným faktům - screenům apod., již nemá význam zapírat, tak se nahrávka vrátila alias nové popření slov o nevyjadřování se...
Vladímír Kapal píše:V našem vysílání se o našem bývalé působišti nikdy nevyjadřujeme...
http://www.svobodne-radio.cz/2015/12/02 ... u-ze-svcs/
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Martin Mojmír
ETIQ.CZ, z.s.
ETIQ.CZ, z.s.
Uživatelský avatar

Příspěvek od Martin Mojmír »

V diskusi Svobodného rádia to žije, jsme sledováni. Evidentně za onu pouhou "otravnou bzučící mouchu" nebudeme...

3.1.2016 at 12:39
Opětovně ryje a ryje píše:
Zdroj : viewtopic.php?f=73&t=238

Martin Böhm
Administrátor
Avatar uživatele
Citovat
Příspěvek od Martin Böhm » 02.01.2016, 23:32
Nalezena (asi) nová stránka s prohlášením Vladimíra Kapala a Soni Zikmundové o odchodu ze SVCS aneb další (nové) vyvrácení nepravdy. Evidentně, vzhledem k výše zveřejněným faktům – screenům apod., již nemá význam zapírat, tak se nahrávka vrátila alias nové popření slov o nevyjadřování se…

Vladímír Kapal napsal:
V našem vysílání se o našem bývalé působišti nikdy nevyjadřujeme…
http://www.svobodne-radio.cz/2015/12/02 ... u-ze-svcs/
Zařadíme trochu interakce.

Vážení čtenáři,

chcete odpověď na něco, na cokoli, co ve zdejších vláknech, na tuto tématiku, prozatím nezaznělo? Není Vám něco, cokoli, jasné? Jelikož se dosud nikdo odjinud na nic nezeptal, lze předpokládat, že není o čem psát, jelikož vše, co bylo třeba prokázat, prokázané bylo a na zbytek z protistrany neexistují žádná podložení. Pokud by se přecijen cokoli objevilo, věcný dotaz položte formou odpovědi přímo sem, budeme se Vám věnovat, přičemž žádné dotazy = vše je všem jasné a není co více řešit.
Jsem odpovědný za to, co řeknu a učiním; nemohu být ale už odpovědný za to, jak to kdo pochopí. Chceš-li mít názor, předpokládej; chceš-li vědět, zeptej se.
Zamčeno

Zpět na „Názorové a případné ostatní diskuse, které se jinam nehodí“